h

SP krijgt steun voor spoorlijn Utrecht-Gorinchem-Breda

12 januari 2009

SP krijgt steun voor spoorlijn Utrecht-Gorinchem-Breda

Er wordt al jaren over gesproken, maar nu komt hij er hopelijk ook: de spoorlijn tussen Utrecht en Breda via Gorinchem. De SP statenfractie in Zuid-Holland is een groot voorstander van deze spoorlijn en heeft daarom aan Gedeputeerde Van Dijk (verkeer en vervoer) gevraagd of hij bij de minister aan wil dringen op een snelle aanleg van de lijn. De SP kreeg in de commissievergadering van afgelopen week positieve reacties op dit voorstel. De aanleg van deze spoorlijn kan meegenomen worden met de geplande verbreding van de A27om kosten te besparen.
SP statenlid Van Aelst: “Gelukkig zien andere politieke partijen ook dat de verkeerssituatie in die regio zo niet langer kan. De locatie waar deze spoorlijn moet komen is nu een grote witte vlek op het gebied van rails, het zou dus een goede aanvulling zijn. Ook slibt deze regio dicht met auto`s terwijl er geen goed spooralternatief is en dat is wel nodig als je mensen uit de auto wil krijgen.”
De SP-fracties in een aantal gemeenten langs de lijn en in de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant hebben bestuurders gevraagd om aan te dringen op deze spoorlijn bij de minister.

U bent hier