h

Geen helihaven in Wassenaar

26 februari 2009

Geen helihaven in Wassenaar

“Helikopters zijn geen openbaar vervoer en de winst die het vliegen oplevert voor een klein elitegroepje staat niet in verhouding tot de overlast waarmee een grote groep omwonenden opgezadeld wordt” aldus SP-statenlid Lies van Aelst over de plannen voor een helihaven in Wassenaar.
De SP in Zuid-Holland wil opheldering van het provinciebestuur over deze helihaven die gepland is op een privé landgoed in Wassenaar. De burgemeester van Wassenaar heeft de bezwaren van omwonenden tegen een commerciële helihaven in Wassenaar afgewezen. De bewoner van het landgoed wil een helihaven op zijn terrein voor woon-werk verkeer. Daarvan zullen vele omwonenden geluids- en milieuoverlast krijgen. Bovendien past een privé helihaven past niet in het provinciale beleid aldus de SP. De partij zal volgende week woensdag dan ook aan het provinciebestuur vragen wat zij van plan zijn te doen tegen deze plannen.

Als het aan de SP had gelegen zouden er in Zuid-Holland ook geen commerciële helihavens komen. De SP-statenfractie diende bij de behandeling van het provinciale luchtvaartplan hier al een motie voor in, helaas haalde deze geen meerderheid.

U bent hier