h

Aangekondigde uitstel Maximabrug onacceptabel

25 maart 2009

Aangekondigde uitstel Maximabrug onacceptabel

De door de gehele staten gesteunde SP-motie om de Maximabrug zo snel mogelijk aan te leggen is door Gedeputeerde Staten op alle punten aan de kant geschoven.” Dat stelt SP-statenlid Lies van Aelst in reactie op de beantwoording van vragen over de uitvoering van de SP-motie.

In die motie is afgesproken dat de regierol in het proces van de komst van de Maximabrug bij de Provincie Zuid-Holland zou komen te
liggen. Dit om te voorkomen de gemeenten Alphen aan den Rijn en Rijnwoude met elk hun eigen ideeën en visie voor verdere vertraging kunnen zorgen. “Nu blijkt dat de Provincie haar hoofd weer in de schoot van de gemeenten heeft gelegd. Met als resultaat dat er weer een onderzoek moet komen en de resultaten daarvan pas aan het einde van dit jaar worden verwacht. Voor de inwoners en bedrijven van Koudekerk aan den Rijn is dit echt niet te accepteren. Hoe lang moeten zij nog in de ellende zitten?.” aldus van Aelst.

Verder geeft de provincie aan dat de brug niet in 2014 in gebruik genomen kan worden en dat bij de locatiekeuze rekening gehouden zal worden met de kosten om verdere vertraging te voorkomen. Ook hierbij geeft het Provinciebestuur niet thuis en legt ze de motie naast zich neer.

In de toelichting bij de antwoorden zegt het provinciebestuur zelfs dat de Staten zich hebben uitgesproken voor de Maximabrug in Alphen aan den Rijn.Dat is absoluut niet juist en in strijd met een snelle komst van de brug. Een hoge brug bij Alphen aan den Rijn zal zeker later dan 2014 gereed zijn.

Op 1 april zal de commissie Mobiliteit zich buigen over de brief van Gedeputeerde Staten. De SP zal in deze commissie Gedeputeerde Van der Vondevoort om opheldering vragen en verzoeken haar huiswerk opnieuw te doen.

Al jaren wordt er slechts gepraat over de Maximabrug. Al jaren kunnen de bedrijven niet anders dan door Koudekerk aan den Rijn rijden om richting de N11 te komen. En al jaren zitten de bewoners van dit dorp in de ellende. De SP wil daarom snel duidelijkheid komen voor alle betrokkenen. Van Aelst: “De Maximabrug leent zich niet voor gemeentelijke partijpolitieke spelletjes.” Het belang van de lokale bedrijven en de inwoners van Koudekerk is daarvoor te groot.”

U bent hier