h

Alsnog kansen voor rotonde bij Ammerstol

4 maart 2009

Alsnog kansen voor rotonde bij Ammerstol

“Het ziet er naar uit dat Ammerstol alsnog een rotonde krijgt die de verkeersveiligheid zal vergroten.” Dat stelt SP-statenlid Harre van der Nat na de vergadering van de provinciale commissie mobiliteit. In de commissie werd woensdag gesproken over de verkeerssituatie in Ammerstol, waar dorpsbewoners in actie zijn gekomen om de verkeerssituatie veiliger te maken door de aanleg van een rotonde.
De SP steunt dat initiatief als sinds december en ziet dat er in Provinciale Staten steeds meer steun komt. Gevolg daarvan was dat Gedeputeerde van Dijk kon aankondigen dat hij vrijdag met de gemeente Bergambacht opnieuw naar de zaak zal kijken. De SP fractie stelde in december 2008 al schriftelijke vragen over dit onderwerp. De antwoorden van Gedeputeerde Staten waren toen nog erg afwijzend.
SP-statenlid Harre van der Nat: “De doorstroming zou belemmerd worden en ook waren er al plannen voor een parallelweg om Ammerstol te ontsluiten. Deze antwoorden waren volgens veel betrokkenen vreemd, aangezien de gehele omgeving van Gouda tot Schoonhoven vergeven is van rotondes dus een enkele rotonde erbij maakt geen verschil. De aanleg van een parallelweg is onzinnig omdat de hoofdwaterleiding van Oasen naar Gouda daar ligt. En het verplaatsen daarvan zou een onwaarschijnlijk dure zaak worden. Daarnaast zullen fietsers en vrachtwagens elkaar voordurend tegenkomen op deze weg. Dat moet je niet willen, dat is vragen om ongelukken”

Actievoerders uit Ammerstol waren bij de vergadering aanwezig. Vele honderden handtekeningen werden door initiatiefnemer Harry Beckers aangeboden aan gedeputeerde van Dijk en zorgden voor de nodige aandacht voor de verkeerssituatie bij de commissieleden.

“De acties van inwoners van Ammerstol en de gemeente Bergambacht hebben er mede gezorgd dat er een kans blijft dat de rotonde er nu komt en dat er steeds meer steun voor is” aldus van der Nat. “Deze mensen hebben bewezen dat actievoeren een prima middel is om een doel te bereiken. Als de rotonde er komt zal de verkeersveiligheid dankzij hen in Ammerstol flink worden verbeterd.”

Gedeputeerde Staten zal vrijdag 6 maart met de gemeente Bergambacht opnieuw in gesprek gaan en alle punten nog eens langslopen. Over de kosten van de aanleg van een rotonde zal met de gemeente nog verder worden gesproken.

U bent hier