h

Provincie wil geen helihaven in Wassenaar

5 maart 2009

Provincie wil geen helihaven in Wassenaar

De SP heeft in de provincie opgeroepen tot actie tegen de plannen voor een privé helihaven op het landgoed Langenhorst. Niet alleen de SP, maar ook het provinciebestuur vindt dat de plannen voor deze helihaven te veel overlast veroorzaken. De plannen passen helemaal niet binnen het luchtvaartbeleid van de Provincie. “De aanvrager en gemeente proberen even snel dit plan er door te werken”, aldus statenlid Lies van Aelst.
Vanaf 1 juli is de wetgeving op de luchtvaart aangepast, waardoor de provincie dan over helihavens gaat. “De provincie heeft, na aandringen van de SP, duidelijk uitgesproken geen helihavens voor privé-personen te willen toestaan. Het plan voor de helihaven op landgoed Langenhorst gaat natuurlijk lijnrecht tegen die uitspraak in.”
Van Aelst had namens de SP aan de gedeputeerde gevraagd hoe ze de plannen van de gemeente Wassenaar wil tegenhouden. De gedeputeerde gaat in eerste instantie een zienswijze indienen op de bestemmingsplanwijziging van de gemeente. “Het is goed dat het Provinciebestuur de gemeente duidelijk gaat maken dat dit een slecht plan is,” zegt Van Aelst. “De helihaven zou alleen winst opleveren voor een elite groepje mensen, dit staat niet in verhouding met de hoeveelheid overlast”

De Stichting ‘stop helihaven Langenhorst’ heeft in de vergadering van de commissie mobiliteit, kennis en economie ingesproken tegen de helihaven. “De hele publieke tribune zat vol, veel van de mensen kwamen uit Wassenaar. Geweldig als mensen in komen spreken en op de tribune laten zien wat ze vinden!” aldus Van Aelst. De gemeente kan de zienswijze naast zich neer leggen, dan kan de provincie zodra ze vanaf juli over luchtvaart gaan alsnog optreden tegen de helihaven.

U bent hier