h

SP statenleden de wijk in: Bomenbuurt slopen? Bezopen!

6 april 2009

SP statenleden de wijk in: Bomenbuurt slopen? Bezopen!

buurtbewoners

Zaterdag zijn SP-statenleden Lies van Aelst en Frank Johan Hoogendam wezen buurten in de buurt in de Rijswijkse Bomenbuurt. Volgens de woningbouwcorporatie moeten in deze wijk 50 sociale eengezinswoningen tegen de vlakte. De woningen, gebouwd aan het begin van de vorige eeuw, zijn in redelijke staat al is, als gevolg van achterstallig onderhoud, grootonderhoud noodzakelijk. De grootste problemen vormen optrekkend vocht en slechte isolatie. Wat de bewoners betreft zou renovatie een veel betere oplossing zijn. Na een dag buurten kleurde de wijk rood van de “Slopen? Bezopen!” posters achter de ramen. posters 'slopen is bezopen'

Afgelopen week waren de bewoners massaal aanwezig op een informatiebijeenkomst van de woningbouwcoöperatie, hier uitten ze hun ongenoegen over de sloopplannen van hun wijk. Ook het ontbreken van concrete plannen over de toekomst van hun wijk en de mogelijkheden die deze zou kunnen bieden voor de huidige bewoners, maakte dat de sfeer er niet beter op werd.
“Het komt er op neer dat wij weg moeten, zodat zij kunnen doen wat ze willen” aldus een van de bewoners. De saamhorigheid in deze wijk is groot, en de bewoners zijn dan ook goed georganiseerd in een buurtcomité.

Hoogendam: “Bewoners moeten betrokken worden bij de toekomst van hun wijk en hun wensen en ideeën zouden zwaar moeten meewegen in de uiteindelijke beslissing over de toekomst van hun buurt”.

lies in gesprek

In de bomenbuurt voelen mensen zich thuis en bij elkaar betrokken. Kortom: Slopen? Bezopen!

U bent hier