h

Geen duurdere treinkaartjes Arrivatrein

13 mei 2009

Geen duurdere treinkaartjes Arrivatrein

Spoorbeheerder ProRail wil de tarieven voor het gebruik van het spoor in 2010 met 17 procent laten stijgen. De NS heeft al laten weten deze tariefstijging door te berekenen aan de treinreizigers. De SP wil nu van het provinciebestuur weten of Arriva dit ook gaat doen op provinciale sporen. Wat de SP betreft moeten verdere stijgingen voorkomen worden. “Het openbaar vervoer moet betaalbaar en aantrekkelijk zijn, maar dit soort tariefverhogingen dragen daar zeker niet aan bij,” aldus SP-statenlid Lies van Aelst. De vervoerbedrijven en spoorbeheerder ProRail werken steeds meer langs elkaar heen. Van Aelst: “Dit is niet de eerste keer. De reiziger wordt daar de dupe van.” Onderhoudswerkzaamheden zorgen er nu al voor dat op de helft van de woensdagavonden er geen trein rijdt, dit wordt ook niet opgevangen met een volwaardige busverbinding.

Het gebruik van het openbaar vervoer in Zuid-Holland liep afgelopen jaar terug, en het autogebruik nam toe. “Dit is een slechte ontwikkeling, maar het is niet gek als je ziet hoeveel de provincie zich richt op asfalt. Het is tijd voor echt oplossingen voor files, en duurder OV hoort daar zeker niet bij,” aldus van Aelst.

U bent hier