h

Afsluiting Oude Rijn: hoog tijd voor brug

20 augustus 2009

Afsluiting Oude Rijn: hoog tijd voor brug

Tijdelijke Maximabrug

In 2008 heeft de SP een motie ingediend om eindelijk schot in de Maximabrug te krijgen, maar de plannen laten nog steeds op zich wachten. SP Statenlid Lies van Aelst: “Een van de argumenten waarom er persé een hoge maximabrug zou moeten komen, is dat de brug anders open zou moeten voor elke rubberboot. Maar door deze starheid moet een Koudekerks betonbedrijf meerdere keren per jaar een tijdelijke brug huren om te grote stukken beton over de Oude Rijn te vervoeren. Dit kost het betreffende bedrijf niet alleen bakken geld, maar dan kan er niet één boot meer door!’ De aanleg van de Maximabrug haalt een grote hoeveelheid verkeer uit de kern Koudekerk, en delen van Alphen aan den Rijn. Dat zorgt voor een veiligere verkeerssituatie en minder uitstoot van uitlaatgassen in de woonkern. Ook ontlast het bedrijven die nu grote problemen ondervinden met hun vervoer, zoals het Koudekerkse betonbedrijf. De blokken beton die nu per ponton brug naar hun bestemming moeten, zouden over de Maximabrug kunnen, dit scheelt veel tijd en ook overlast voor de binnenvaart en waterrecreanten.

In de aangenomen SP motie staat dat er in begin 2009 een plan had moeten zijn voor de bouw van de brug, maar dat is het college niet gelukt. De belofte is nu dat er eind 2009 een plan moet liggen voor de bouw van de brug, en dat in 2014 de eerste auto over de brug moet rijden.

U bent hier