h

Inzet voor slachtoffers van loverboys

27 augustus 2009

Inzet voor slachtoffers van loverboys

Voor Zuidhollandse slachtoffers van loverboys zijn er verschillende vormen van hulp. Eén van die vormen was een behandeling in India uitgevoerd door de Hoenderloo Groep. In 2008 is het project gestopt. De SP heeft sindsdien gevraagd naar een vervanging van het project. “Het mag niet zo zijn dat er te weinig hulp is voor meiden in zo'n benarde situatie,”zegt statenlid Eva de Bakker. Gedeputeerde Staten hebben op vragen van de SP geantwoord dat er een nieuw hulpprogramma aankomt. Het project in Valor, India, is gestopt omdat er problemen waren met de werkvergunningen van Nederlandse hulpverleners. Toch is het volgens slachtoffers en instellingen verstandig om door te gaan met buitenlandse opvang. “Het is nodig om een slachtoffer helemaal uit het oude circuit te halen,” zegt De Bakker (SP). “Soms is het pas veilig als de opvang buiten Nederland is. De meiden komen er tot rust, hervinden zichzelf en krijgen de benodigde hulp en zorg.”

Het nieuwe programma gaat 3 jaar lang 27 meiden helpen met bewezen effectieve hulp. De inspectie heeft het programma inmiddels goedgekeurd. De provincie verwacht eerdaags het officiële subsidieverzoek van de Hoenderloo Groep te ontvangen. De SP is blij met het initiatief en hoopt dat de eerste meiden snel terecht kunnen.

U bent hier