h

SP op de bres voor molen Beneden Haastrecht

27 augustus 2009

SP op de bres voor molen Beneden Haastrecht

De molen Beneden Haastrecht in Gouda dreigt in een benarde positie te komen. De SP-statenfractie vreest dat de geplande komst van een aantal appartementen de molen de wind uit de wieken neemt. SP-statenlid Harre van der Nat: “De molen moet worden beschermd door de molenbiotoop. In een zogenaamde molenbiotoop mogen bomen en gebouwen niet te hoog zijn, omdat de molen de wind nodig heeft. De geplande bebouwing aan de Goejanverwelledijk zou, door haar afmetingen, te veel wind wegnemen.”
Van der Nat: “Ik heb de gedeputeerde gevraagd of dit ook geldt voor de molen Beneden Haastrecht. Ook heb ik om een gesprek verzocht tussen de gemeente en de Provincie Zuid-Holland om de toekomst van de molen te bespreken. De provincie moet zich voor het behoud van deze molen hard maken.”

U bent hier