h

SP statenleden op bezoek bij Schoonhovense veer

12 augustus 2009

SP statenleden op bezoek bij Schoonhovense veer

SP statenleden Lies van Aelst, Harre van der Nat en fractiemedewerker Ap de Wit zijn woensdag op werkbezoek geweest bij het veer van Schoonhoven. Willen Eerland, directeur, gaf uitleg over het veer, de bedrijfsvoering en de problemen die dit veer heeft. Een groot deel van de problemen zijn ook geldend voor andere Zuid-Hollandse veren. De aankoop van nieuwe veren, vervanging van de veerstoep en vergelijkbare grote uitgaven zijn moeilijk te bekostigen bij veren die maar net rondkomen. De gemeente Schoonhoven is eigenaar van dit veer, maar ze kunnen ook aanspraak maken op provinciale gelden. Het veer moet zichzelf bedruipen, maar met grote aankopen lukt dat in de regel meestal niet. Wat de SP betreft moet de provincie haar verantwoordelijkheid rondom veren oppakken, en helpen waar het echt nodig is. Bijvoorbeeld met het bekostigen van een veerstoep, en niet zonder aankondiging of overleg toegangswegen naar veren afsluiten.

U bent hier