h

VVD onjuist over tunnel Rijnlandroute

13 december 2009

VVD onjuist over tunnel Rijnlandroute

“De suggestie dat de VVD extra geld wil vrijmaken voor een tunnel in de Rijnlandroute langs Voorschoten is onjuist. De VVD wil juist extra geld om de Rijnlandroute zo snel mogelijk aan te leggen, tunnel of geen tunnel.” Dit zegt SP-statenlid Erik Maassen naar aanleiding van een interview met VVD-Kamerlid Aptroot in het Leidsch Dagblad van 12 december. In het interview beweert Aptroot dat hij 75 miljoen extra wil voor de Rijnlandroute, zodat er een tunnel door Voorschoten kan komen. Maassen vindt dat Aptroot de zaken verkeerd voorspiegelt: “Aptroot heeft inderdaad een motie ingediend om 75 miljoen extra uit te trekken voor de Rijnlandroute. Maar dat geld is helemaal niet bedoeld voor een tunnel! Aptroot heeft in het Kamerdebat uitgelegd dat dit geld bedoeld is om het tekort van 250 miljoen gedeeltelijk te dekken. Dan is er dus geen stuiver extra beschikbaar voor een tunnel.” Maassen beschuldigt de VVD van een goedkope verkiezingsstunt. “Er komen gemeenteraadsverkiezingen aan, en de VVD wil zich duidelijk profileren in Voorschoten. Kennelijk is voor de VVD de waarheid niet mooi genoeg.” Aptroot zei in het Kamerdebat van 9 december dat hij de Rijnlandroute zo snel mogelijk door Voorschoten wil aanleggen.

U bent hier