h

Bus in Leiderdorp moet gewoon rijden

1 januari 2010

Bus in Leiderdorp moet gewoon rijden

“Het is onaanvaardbaar dat delen van Leiderdorp onbereikbaar zijn met de bus na de verbouwing van het viaduct bij de Ericalaan.” SP-statenlid Erik Maassen wil snel maatregelen om de route onder de A4 weer toegankelijk te maken voor de bus. “Ook de bewoners van oostelijk Leiderdorp hebben recht op een goede busverbinding.” Volgens Maassen moet de situatie zo snel mogelijk worden aangepast. “De busverbinding in Leiderdorp moet aan de eisen voldoen. Dat is Connexxion contractueel verplicht.” Maassen heeft het provinciebestuur gevraagd in te grijpen. “Er moet snel een oplossing komen. De provincie moet haar verantwoordelijkheid nemen, want dit kan zo niet langer. De bus moet weer de wijken Doeskwartier, ’t Heerlijk Recht en Oranjewijk binnen kunnen.” Maassen is ter plaatse geweest om zich van de situatie op de hoogte te stellen. Hij benadrukt dat de oplossing wel publieksvriendelijk moet zijn: “Niemand zit erop te wachten dat het viaduct weer wekenlang wordt afgesloten.”

Het viaduct was eerder in november en december afgesloten voor werkzaamheden. In die periode reden er pendelbusjes omdat de doorgaande busroute was afgesloten. Na heropening van de brug bleek de doorgang te smal voor lijnbussen. Daarop besloot Connexxion het laatste stuk van lijn 48 opnieuw te schrappen. Na klachten uit de wijken werden de pendelbusjes opnieuw ingezet.

U bent hier