h

Oproep SP over tienermoeders eindelijk gehoord

30 maart 2010

Oproep SP over tienermoeders eindelijk gehoord

Tweeëneenhalf jaar nadat de SP in Zuid-Holland de provincie opriep om de omstandigheden voor tienermoeders te verbeteren, is die oproep eindelijk gehoord. Gedeputeerde Staten trekken er extra geld vooruit. "Wij zijn er blij mee," zegt statenlid Eva de Bakker (SP). "In november 2007 wilde een ruime meerderheid geen geld uittrekken voor deze groep, maar door er aanhoudend op terug te komen, is het nu toch gelukt." Jonge moeders en zwangere meiden vallen volgens de SP vaak tussen wal en schip. Vooral opvang en geschikte huisvesting zijn een probleem. "Sommige gemeenten en instellingen hebben de handschoen eerder opgepakt dan de provincie," stelt De Bakker. "Zo investeert Cardea Jeugdzorg momenteel in woningen voor zwangere meiden en tienermoeders. De gemeente Dordrecht heeft crisisplaatsen beschikbaar gestelt. Dat zijn goede ontwikkelingen, maar helaas is het nog niet genoeg."

Het provinciebestuur stelt nu meer middelen beschikbaar, maar volgens de SP is het onduidelijk om hoeveel geld het gaat en waar dat geld terecht komt. "Ik heb er vragen gesteld aan de provincie," zegt De Bakker. "We moeten weten waar het geld naar toe gaat. Er moet nog veel gebeuren om de omstandigheden van alle jonge moeders en hun kinderen te verbeteren."

U bent hier