h

Tweede Kamerlid Manja Smits maakt Groene Harttour

5 mei 2010

Tweede Kamerlid Manja Smits maakt Groene Harttour

In het Groene Hart en noordelijke deel van Zuid Holland wordt op vrijdag 7 mei een actiebezoek gebracht door het SP Tweede Kamerlid Manja Smits.
Thema van die dag is: ‘Maak het openbaar vervoer goedkoper en bereikbaarder’. Samen met de Zuid-Hollandse Statenfractie van de SP voeren de afdelingen Zuidplas, Gouda, Alphen aan den Rijn en Leiden actie. Namens de statenfractie zullen Harre van der Nat en Erik Maassen aanwezig zijn. Reizen met de OV-chipkaart is ook in Zuid Holland in de meeste gevallen duurder dan reizen met een strippenkaart. Dit blijkt uit reacties en antwoorden op vragen van SP-statenlid Erik Maassen. Verder bevestigen Gedeputeerde Staten (GS) het SP-standpunt dat de chipkaart niet tot hogere kosten voor de gemiddelde reiziger mag leiden. Ook heeft GS toegeven dat er geen advies is gevraagd aan het reizigersplatform, terwijl dit verplicht is. Hierdoor is het kilometertarief te hoog.

De SP Statenfractie wil de komende maanden (tot september) een meldpunt openen waar alle reizigers hun klachten over de OV Chipkaart kwijt kunnen. De tour bezoekt de volgende plaatsten; Nieuwerkerk (10.00 u), Moordrecht, Gouda station (12.00 u), Alphen aan den Rijn Rijnplein (14.00u ) en Leiden station (16.00 u).

U bent hier