h

Rijnlandroute op maaiveld onacceptabel

8 juni 2010

Rijnlandroute op maaiveld onacceptabel

“Het is onacceptabel als de Rijnlandroute langs de Stevenshof op maaiveldhoogte wordt aangelegd.” Dit zegt SP-Statenlid Erik Maassen als eerste reactie op het bericht dat de plannen voor de Rijnlandroute worden uitgekleed.
Volgens berichtgeving in het Leidsch Dagblad zouden als gevolg van het tekort van meer dan 250 miljoen euro minister Eurlings en gedeputeerde Van Dijk (beiden CDA) hebben besloten om te bezuinigen op de verdiepte ligging van de weg langs de Leidse woonwijk. Maassen: Hier heeft de SP steeds voor gewaarschuwd. De plannen waren te duur en de weg niet nodig. Nu er te weinig geld is, probeert gedeputeerde Van Dijk zijn speeltje door te drukken, ten koste van de inwoners van de Stevenshof. Als er te weinig geld is voor een tunnel, past er maar één oplossing: trek de stekker uit dit project, en los de problemen van de Churchilllaan lokaal op.”

U bent hier