h

Supermarkt naast ruïne van Teylingen gaat niet door

10 december 2010

Supermarkt naast ruïne van Teylingen gaat niet door

De plannen van Panorama Tulipland om te verhuizen naar de ruïne van Teylingen zijn definitief van de baan. Hiermee zijn ook de plannen om een grootschalige expositieruimte met een supermarkt of een bioscoop als “kostendrager” te bouwen verleden tijd. SP-Statenlid Erik Maassen verzette zich al in een vroeg stadium tegen deze plannen. “Mijn felicitaties gaan naar het buurtcomité van Teylingen. Vanaf het begin hebben zij zich tegen deze plannen verzet, en met succes.” De eigenaren van Panorama Tulipland hebben laten weten naar Lisse te willen verhuizen omdat ontwikkelingen naast de ruïne niet langer mogelijk worden gemaakt door de gemeente. Volgens Maassen is dit te danken aan de inzet van het buurtcomité. “In 2007 was de gemeente nog van plan om wel ontwikkelingen toe te staan. Men wilde een grote supermarkt tussen de bollenvelden aanleggen. De mooie ligging van de ruïne, ooit het laatste toevluchtsoord van Jacoba van Beieren, zou daardoor vernietigd worden. Onder druk van de actievoerende bewoners heeft de gemeente haar standpunt gewijzigd.”

U bent hier