h

SP kandidaten hebben hart voor natuur

2 januari 2011

SP kandidaten hebben hart voor natuur

SP kandidaten voor Provinciale Staten bezochten op zondag 2 januari verschillende natuurgebieden. Aanleiding was de door Staatsbosbeheer georganiseerde actie 'Hart voor natuur'. Het huidige kabinet wil 40 % bezuinigen op het geld voor natuur en landschap. Deze bezuiniging heeft grote gevolgen voor natuur, landschappen en de mensen die ze bezoeken Lijsttrekker en SP Statenlid Harre van der Nat was bij het bezoekerscentrum van natuurmonumenten in Nieuwkoop om daarna een wandeling bij de Nieuwkoopseplassen te maken.

Van der Nat: “De eerste kans om de natuurplannen van Rutte tegen te houden is op 2 maart tijdens de Statenverkiezingen. De SP heeft hart voor de natuur”

SP Statenlid en kandidaat Erik Maassen en kandidaat Jerry Snellink waren te vinden in het Haagse Bos.

Snellink: "De Boswachter in het Haagse Bos zei het al: veel mensen vinden natuur in Nederland heel vanzelfsprekend. Met deze bezuinigingen is natuur binnenkort niet zo vanzelfsprekend meer.”

Medewerkers van Staatsbosbeheer schonken in het Haagse Bos chocolademelk aan wandelaars. De organisatie dreigt met 50% op zijn budget gekort te worden. Maassen: "Een medewerker vertelde mij dat er pijnlijke keuzes gemaakt moeten worden als dat doorgaat. Dan ligt een deel van de bospaden er over een aantal jaar stukken slechter bij dan nu het geval is."

SP-leider Emile Roemer en Kamerlid Henk van Gerven namen deel aan een natuurloop op de Veluwezoom. Roemer: “Wat Rutte nu in een handomdraai afbreekt, kost ons straks decennia om weer op te bouwen.”

U bent hier