h

Campagne SP Zuid-Holland gestart

7 februari 2011

Campagne SP Zuid-Holland gestart

Afgelopen zaterdagmiddag is de Zuid-Hollandse SP haar campagne gestart voor de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart. In het openbaar vervoer in de hele provincie deelden actieve SP leden en kandidaten voor de Statenverkiezingen hun campagnefolders uit en gingen zij in gesprek met de reizigers. De tour eindigde in het stadshart van Zoetermeer, waar zo'n vijftig SP’ers vanuit de hele provincie bijeen kwamen voor een manifestatie met als spreker SP Tweede Kamerlid Farshad Bashir.

Vanuit het stadshart gingen de SP'ers de stad in, om in verschillende buurten van Zoetermeer met de inwoners in gesprek te gaan over het huidige kabinet en de verkiezingen op 2 maart. Premier Mark Rutte noemde de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart een test voor het kabinet. De SP is pro-test en liet de inwoners, met behulp van een spel en vragen, kiezen uit het afbraakbeleid van het kabinet of het sociale alternatief van de SP.

SP Tweede Kamerlid Bashir; 'Dit zijn misschien wel de belangrijkste Statenverkiezingen ooit, de Provinciale Statenleden kiezen straks de Eerste Kamer. De kabinet heeft daar nu nog geen meerderheid heeft. Een stem op de SP is dus ook een stem tegen dit afbraakkabinet.'

Om 16.00 sloot de SP, wederom in het stadshart, de actie af met de SP lijsttrekker voor de Statenverkiezingen Harre van der Nat. Hij liet de aanwezigen weten waar de SP voor staat; 'Het kabinet mag dit afbraakbeleid niet uitvoeren, het moet eerlijker en socialer in Nederland.', aldus van der Nat.


De SP wil fors investeren in beter openbaar vervoer. Van der Nat; 'Veel mensen zijn afhankelijk van het openbaar vervoer en daarom moeten we kleinere gemeenten, maar ook bedrijventerreinen, scholen en zorginstellingen beter bereikbaar maken. We willen ook geen tariefverhogingen bij invoering van de OV-chipkaart en wachten met invoering zolang de veiligheid niet is gegarandeerd en de vele problemen niet zijn opgelost.'

U bent hier