h

SP-ers op Goeree Overflakkee

24 februari 2011

SP-ers op Goeree Overflakkee

Tot eind mei haalt de SP handtekeningen op voor een petitie waarin ze de Tweede Kamer oproept een volksraadpleging bij herindelingen verplicht te stellen.
Donderdag was SP-lijsttrekker Harre van der Nat met vele SP-ers in Goedereede, Ouddorp, Stellendam en Middelharnis om handtekeningen op te halen.Dinsdag begon de SP al met het ophalen van handtekeningen in de Krimpenerwaard.

De SP wil dat herindelingen alleen nog plaatsvinden als de bevolking daar in meerderheid voor is. In de komende tijd zijn bijna 250.000 Zuid-Hollanders bij een herindeling betrokken. Eind 2010 besloten Provinciale Staten om de gemeenten op Goeree Overflakkee samen te voegen. Alleen de Statenfractie van de SP was daar tegen.

U bent hier