h

SP lijsttrekker Harre van der Nat pleit in lijsttrekkersdebat voor Maximabrug

16 februari 2011

SP lijsttrekker Harre van der Nat pleit in lijsttrekkersdebat voor Maximabrug

Woensdagmiddag 16 februari was er in het provinciehuis in Den Haag een lijsttrekkersdebat georganiseerd door VNO-NCW. De SP was vertegenwoordigd met Lijsttrekker Harre van der Nat. Hij debatteerde met het SGP, de Partij voor de Dieren en het CDA over regionale bereikbaarheid en mobiliteit. Van der Nat benadrukte dat de SP niet zonder meer tegen de aanleg van wegen is. "Maar we willen verkeersproblemen slim en structureel oplossen, door de knelpunten aan te pakken en de wegen die echt nodig zijn op de juist plek aan te leggen. Dat vinden wij beter dan het vol asfalteren van de hele provincie."

MAXIMABRUG

De SP is onder andere voor de verbreding van de N207 bij Alphen aan den Rijn. Hierdoor krijgt het busvervoer en vrachtvervoer een vrije baan en kan het verkeer beter doorstromen. Met deze investering is de rondweg door de Gnephoek overbodig. De SP hield ook een pleidooi om zo snel mogelijk te beginnen met de aanleg van de Maximabrug. "Als we zo doorgaan kunnen we de brug beter de 'Amaliabrug' noemen."aldus van der Nat.

Van der Nat verweet CDA en VVD vertragingstechnieken te gebruiken om de aanleg van de Maximaburg te kunnen koppelen aan de komst van een eventuele rondweg door de Gnephoek. Er is nu in de provincie geen meerderheid om Gnephoek te bebouwen.

Van der Nat: "Deze partijen spelen op provinciaal en gemeentelijke niveau politieke spelletjes. Hierdoor staan de ondernemers en inwoners aan de Hoogewaard in Koudekerk al jaren in de kou." Van der Nat zal alle partijen houden aan het unaniem aangenomen voorstel van de SP om de Maximabrug voor 2014 aan te leggen.

OPCENTEN

CDA en VVD beloven de opcenten (toeslag op de motorrijtuigenbelasting) te verlagen. Vier jaar geleden deden ze die belofte ook. Van der Nat: "De partijen zijn vervolgens de provincie gaan besturen en de provinciale belasting is door deze partijen maar liefst met 30% verhoogd!" De SP wil de opcenten de komende jaren niet verhogen en op termijn afschaffen

U bent hier