h

SP-lijsttrekker trapt leegstandactie af in Capelle

22 februari 2011

SP-lijsttrekker trapt leegstandactie af in Capelle

Foto: SP / Van der Nat en Pahladsing leegstandsactie

De SP voert de hele week op veel plaatsen in Zuid-Holland actie tegen de leegstand in de provincie. Veel bedrijven en kantoren staan leeg. In heel Nederland staat inmiddels ruim 7 miljoen vierkante meter aan kantoorpanden leeg. Vier gemeenten in Zuid-Holland staan in de top 10 van gemeenten met de meeste leegstaande kantoorpanden.Wat de SP betreft komt er snel een einde aan deze ruimteverspilling.

De SP voert de hele week op veel plaatsen in Zuid-Holland actie tegen de leegstand in de provincie. Veel bedrijven en kantoren staan leeg.
In heel Nederland staat inmiddels ruim 7 miljoen vierkante meter aan kantoorpanden leeg. Vier gemeenten in Zuid-Holland staan in de top 10 van gemeenten met de meeste leegstaande kantoorpanden. Wat de SP betreft komt er snel een einde aan deze ruimteverspilling.

Harre van der Nat: “Provincie en gemeenten in Zuid-Holland moeten zich veel actiever opstellen om dit probleem op te lossen. Leegstaande kantoren kunnen worden omgebouwd of plaatsmaken voor woningen en appartementen. Dat is hard nodig omdat in veel plaatsen mensen soms wel tien jaar op een wachtlijst staan voor een huurwoning.”
De SP wil verder dat er geen nieuwe kantoren worden gebouwd zolang er in de regio oude kantoorpanden leegstaan.

De SP wil ook geen nieuwe bedrijventerreinen zolang er in een regio nog ruimte is op bestaande terreinen, er veel leegstaande bedrijven in de regio staan of als er nog ruimtewinst valt te behalen op verouderde bedrijventerreinen.

Top 5 leegstand kantoren in Zuid-Holland

1. Leidschendam-Voorburg 27%
2. Rijswijk 24%
3. Zoetermeer 23%
4. Gouda 21%
5. Capelle aan den IJssel 19%

Nederland 14%
(Bron: DTZ Zadelhoff, 2010)

U bent hier