h

SP wil meebesturen in Zuid-Holland

26 februari 2011

SP wil meebesturen in Zuid-Holland


De SP wil na de verkiezingen deelnemen aan het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Dat zei SP lijsttrekker Harre van der Nat zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

Van der Nat: “De SP is er klaar voor. Het is tijd voor een frisse wind in het provinciehuis.” Van der Nat is van mening dat een bestuur met de SP erin de problemen in het openbaar vervoer, de leegstaande bedrijventerreinen en de enorme geldverspilling aan prestigeprojecten aan kan pakken.
De SP was vier jaar geleden al klaar om te besturen, maar werd toen buiten het college gehouden. De SP hoopt dat de andere partijen nu met een open blik met de SP gaan onderhandelen.
 

“We hebben de afgelopen vier jaar tal van alternatieven voor het huidige beleid gemaakt. Op het gebied van de jeugdzorg, het milieu, de binnenvaart en het openbaar vervoer verschenen rapporten van de SP-statenfractie met voorstellen hoe het anders en beter kan” aldus Van der Nat.

Het pleidooi van de Zuid-Hollandse SP-lijsttrekker volgt op eerdere uitlatingen van de fractievoorzitter van de SP in de Eerste Kamer, Tiny Kox. Die liet weten dat de SP in de toekomst burgemeesters wil gaan leveren nu steeds vaker in feite de gemeenteraad de burgemeester voordraagt . Het directe benoemen op basis van het lidmaatschap van een politieke partij zonder bemoeienis van de gemeenteraad gebeurt haast niet meer. Dat was voor de SP de belangrijkste reden om geen kandidaten te leveren voor burgemeestersposten.

 

U bent hier