h

Tentoonstelling en Politieke Markt Da Vinci College

25 februari 2011

Tentoonstelling en Politieke Markt Da Vinci College

De leerlingen van de Schakelklas van het Da Vinci College aan de Noordendijk in Dordrecht hebben op donderdag 24 februari 2011 een tentoonstelling en Politieke Markt georganiseerd om meer te weten te komen over politieke partijen en hun standpunten.
Het doel voor de schakelcursisten is om te voelen dat je bij politiek hoort en dat je invloed hebt door te gaan stemmen.Tevens hebben de leerlingen de gelegenheid gekregen zich aan de politieke partijen te presenteren en de vertegenwoordigers van de politieke partijen vragen te stellen.

Buiten deze leerlingen waren ook andere leerlingen (niveaus 1 en 2 van het mbo) uitgenodigd om de tentoonstelling en politiek markt te bezoeken.
Deze jongeren zijn tussen de 18 en 26 en de politici krijgen niet vaak de kans om deze jongeren te spreken en te motiveren gebruik te maken van hun stemrecht.

Van de SP kandidaten Provinciale Staten waren Harre v.d. Nat (lijsttrekker, uit Koudekerk a/d Rijn) Eva de Bakker (5e, uit Leiden) en Cees Venderbos (16e, uit Dordrecht) aanwezig, naast twee andere actieve bestuursleden van onze SP Afdeling Dordrecht Corra de Baat en Donnie Greve.

Veel leerlingen hebben de kans aangegrepen om met de aanwezige politici in gesprek te gaan en hen vragen te stellen.

U bent hier