h

SP statenlid Lies van Aelst krijgt Peter van Heemsttroffee

16 maart 2011

SP statenlid Lies van Aelst krijgt Peter van Heemsttroffee

Lies van Aelst heeft uit handen van Geertjan Wenneker (D'66) en Carla van Viegen (Partij voor de Dieren) de Peter van Heemsttroffee gekregen. Hiermee werd Lies uitgeroepen als 'Kei van een Statenlid'. Carla van Viegen oordeelde over Lies: "Ze werd voor het eerst gekozen in de vorige periode, en ondanks haar jonge leeftijd had ze het statenwerk snel onder de knie. Ze was in staat om volksvertegenwoordigers in Provinciale Staten met elkaar te verbinden ondanks hun politiek inhoudelijke verschillen. Ze is een warme, sociale, bevlogen en betrokken statenlid."

Lies reageerde verrast; "Toen ik vier jaar geleden aantrad als Statenlid, had ik de verwachting dat ik als jongste Statenlid van 18 jaar afgerekend zou worden op mijn leeftijd en me enorm waar moest maken. Dat bleek echter niet zo te zijn. Het debat is soms fel, maar eenmaal buiten de commissiezaal kan je weer door één deur.
Ik heb plezier in het statenlidmaatschap. Als ik over vier jaar een opvolger voor de trofee moet kiezen hoop ik dat plezier ook in de volgende 'kei' terug te vinden."

U bent hier