h

SP wandelt mee voor Birma

6 juni 2011

SP wandelt mee voor Birma

Fractievoorzitter van de SP in Zuid-Holland, Harre van der Nat, zal van 18 op 19 juni samen met andere SP'ers 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag lopen. Op deze manier probeert hij geld in te zamelen voor medische zorg voor de vluchtelingen van het dictatoriale regime in Birma.

De start is om 24.00 uur in de nacht. Op initiatief van de SP Rotterdam is het team 'Socialistische Partij’ opgezet, waarvan SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen de captain is. Behalve sponsoren, is het voor sportieve SP'ers ook nog steeds mogelijk het team te versterken.
Gesthuizen: 'In dit gebied woedt al jaren een bloedig conflict. Behalve het inzamelen van geld, proberen we ook aandacht te vragen voor deze dramatische strijd.'

De SP steunt al jaren de oppositie in Birma tegen het heersend dictatoriale generaalsregime. Gedurende vele jaren zijn meer dan een miljoen Birmezen de jungle in gevlucht, uit angst voor het regime. Alle vluchtelingen – kinderen in het bijzonder – worden het slachtoffer van een acuut tekort aan medische zorg. Stichting Vluchteling wil met deze nachtwandeling geld ophalen om 'rugzakdokters' naar Birma te kunnen sturen om daar hulp te bieden. Deze dokters gaan met een backpack door het oerwoud om vluchtelingen te helpen.

Het team van de SP bestaat tot nu toe onder meer uit:
Sharon Gesthuizen, Tweede Kamerlid
Harre van der Nat, fractievoorzitter van SP Zuid-Holland
Ineke Palm, voorzitter SP Rotterdam


">Hier kunt u het team van de SP sponsoren en bijdragen aan medische zorg in de oerwouden van Birma.

Hier kunnen SP'ers zich inschrijven om zelf mee te lopen en sponsoren te zoeken.
Wanneer u op teamnaam 'socialistische partij' zoekt, wijst de rest zich vanzelf.

U bent hier