h

SP wil bushaltes in Benthuizen behouden

13 juni 2011

SP wil bushaltes in Benthuizen behouden

De SP fractie in Provinciale Staten heeft vragen gesteld naar aanleiding van de aanstaande opheffing van de bushaltes van lijn 165 in Benthuizen. Connexxion wil de drie haltes in het dorp schrappen en 500 meter buiten het dorp de enige halte voor Benthuizen plaatsen. Buslijn 165 is echter voor veel inwoners in Benthuizen een belangrijke verbinding. Naast één van de op te heffen haltes wordt op dit moment een ouderencomplex gebouwd. SP-Statenlid Lies van Aelst: ‘Het schrappen van de bushaltes in het dorp is een slechte ontwikkeling. Deze lijn biedt alle inwoners van Benthuizen mobiliteit. Voor de nieuwe bewoners van het ouderencomplex is bereikbaarheid met het openbaar vervoer zelfs vaak essentieel.’ De ouderenbond trok al eerder aan de bel omdat er veel oudere bewoners gebruik willen maken van deze lijn. Door de aangekondigde opheffing zullen vooral mensen die minder valide zijn gedupeerd worden.

Van Aelst: ‘Natuurlijk maken ook veel andere inwoners van Benthuizen gebruik van deze lijn. Hiermee wordt het gebruik maken van de bus minder toegankelijk en minder aantrekkelijk. De SP wil het gebruik van het openbaar vervoer juist bevorderen door de toegankelijkheid en kwaliteit te verbeteren’.

De SP vraagt het college deze verslechtering van het openbaar vervoer in Benthuizen tegen te gaan en met Connexxion in overleg te gaan om dit te voorkomen.

U bent hier