h

SP betreurt ontheffing voor vierde baan SnowWorld

12 oktober 2011

SP betreurt ontheffing voor vierde baan SnowWorld

De SP Statenfractie in Zuid-Holland heeft tijdens de Provinciale Statenvergadering van 12 oktober tegen de ontheffing van een vierde baan van SnowWorld gestemd. De SP stemde in met de motie van de Partij van de Dieren waarin het College werd gevraagd de ontheffing niet te verlenen. De motie kreeg niet genoeg steun en daarmee bleek een meerderheid van de Staten voor de ontheffing. Een uitstel van de procedure zoals de PvdA voorstelde ging de SP niet ver genoeg. Bovendien komt van uitstel in dit geval niet perse ook afstel. SP Statenlid Jerry Snellink: “de gedeputeerde gaf duidelijk aan dat de vierde baan onmogelijk beter aangelegd kon worden en hiermee was deze motie vooral met de bühne, met als groot risico dat de vierde baan er alsnog komt met hooguit een aantal weken vertraging.” De SP heeft jarenlang lokaal actie gevoerd tegen de komst van de vierde baan. “Wij konden daarom onmogelijk met een motie instemmen die oproept tot uitstel. Ook al is de vierde baan geen zestig maar vijftig meter hoog en iets beter ingepast, het landschap en de natuur wordt blijvend aangetast” vervolgt Snellink.

De vierde baan van SnowWorld moet zo’n 60 meter hoog, 300 meter lang en 40 meter breed worden. Hiermee steekt de baan ver boven de al bestaande banen van SnowWorld uit en moet er gebouwd worden in het Zoetermeerse Buytenpark. Het Buytenpark ligt buiten de grens waarbinnen gebouwd mag worden door de gemeente Zoetermeer. Daarom mag de gemeente niet beginnen met de bouw van de vierde baan. De provincie moet eerst een ontheffing verlenen.

U bent hier