h

SP Zuid-Holland stelt vragen over instortgevaar Julianabrug in Alphen aan den Rijn

14 november 2011

SP Zuid-Holland stelt vragen over instortgevaar Julianabrug in Alphen aan den Rijn

De Koningin Julianabrug in het hartje van Alphen aan den Rijn dreigt in te storten en is per direct afgesloten.
In veel gevallen is de provincie de verantwoordelijke overheid voor controle en onderhoud van bruggen. De SP Statenfractie vraagt het provinciebestuur of zij verantwoordelijk zijn voor de Julianabrug, wat de oorzaak van de huidige situatie was en of het voorkomen had kunnen worden. SP Statenlid Harre van der Nat: “We vragen ons af of de controle en onderhoud van bruggen wel voldoende is, wanneer dit soort situaties kunnen ontstaan.”
Wanneer de provincie verantwoordelijk is voor de Julianabrug vraagt de SP van Gedeputeerde Staten op korte termijn een oplossing. Van der Nat: “De belangen van de binnenvaart moeten daarbij goed meegewogen worden.”

U bent hier