h

Routes naar bushaltes Lingewijk in Gorinchem moeten snel veiliger

10 januari 2012

Routes naar bushaltes Lingewijk in Gorinchem moeten snel veiliger

Bewoners van de Lingewijk zijn met de Gorinchemse SP afdeling een handtekeningen-actie gestart om de wijk een goede bushalte te geven. De SP Statenfractie in Zuid-Holland stelt, naar aanleiding van klachten uit de wijk, vragen over de slechte bereikbaarheid van de huidige haltes. De SP is van mening dat de routes naar beide bushaltes te gevaarlijk zijn en wil dat de situatie verbeterd wordt. De Gorinchemse Lingewijk is op dit moment met het OV alleen te bereiken met een bus die stopt op de Arkelsedijk. Deze bushaltes zijn te bereiken met een hoge stenen trap. Eén van beide haltes heeft een reling langs de trap, de andere niet. Beide haltes zijn direct aan een drukke weg gelegen, zonder veilige plek om te wachten.

SP Statenlid Lies van Aelst: ‘Het is niet gek dat mensen geen gebruik maken van de bushalte, het is levensgevaarlijk om er te komen en er te wachten op de bus. Bovendien kunnen mensen met een kinderwagen, oudere mensen en gehandicapten de halte gewoonweg niet bereiken.’

De SP Statenfractie vraagt Gedeputeerde Staten wat er is afgesproken met de vervoerder omtrent de bereikbaarheid van de bushaltes en of de provincie bereid is in gesprek te gaan met de gemeente en Arriva om de situatie op te lossen. Van Aelst: 'De beste oplossing zou zijn dat de bus weer gewoon een route door de wijk gaat rijden.'

U bent hier