h

Meer aandacht voor dierenwelzijn in de provincie

16 maart 2012

Meer aandacht voor dierenwelzijn in de provincie

Foto: DS

De SP in Zuid-Holland heeft samen met andere partijen het provinciebestuur enkele voorstellen gedaan om dierenwelzijn in provinciaal beleid terug te laten komen. Hierbij gaat het onder meer om het plaatsen van tunneltjes voor klein wild onder provinciale wegen.

SP-Statenlid Lies van Aelst: “We hebben onder andere voorgesteld om bij de aanleg van nieuwe wegen en bij aanpassingen aan wegen en waterwegen te onderzoeken of het mogelijk is om tunneltjes voor klein wild te plaatsen. De Gedeputeerde heeft toegezegd dit te zullen inpassen in het provinciaal beleid. Dit is natuurlijk een mooie stap voor dierenwelzijn in onze Provincie!”

De SP heeft ook gevraagd om in het vervolg preventief te handelen wanneer exoten een bedreiging vormen. Van Aelst: “De rivierkreeft is zo'n voorbeeld waarbij wij enkele jaren geleden hebben gewaarschuwd en de provincie eerder had moeten ingrijpen. Omdat dat toen niet gedaan werd hebben rivierkreeften veel schade kunnen aanrichten in de sloten.

Laat ingrijpen veroorzaakt veel dierenleed. Gelukkig heeft het huidige provinciebestuur uitgesproken in de toekomst wel preventief te zullen handelen.” De Gedeputeerde heeft ook nogmaals onderstreept dat er in Zuid-Holland geen ruimte is voor jagen voor plezier.

De provincie zal dierenwelzijn in alle onderdelen van het beleid een plek geven. “De SP vind dierenwelzijn en het voorkomen van dierenleed van groot belang en is dan ook heel blij dat dit in het provinciale coalitieakkoord staat en nu meer in het provinciaal beleid meegenomen wordt”, aldus van Aelst.

U bent hier