h

Enorme verbetering woonschepenbeleid

5 april 2012

Enorme verbetering woonschepenbeleid

Sinds 2009 wordt er in de provincie gesproken over het nieuwe beleid voor woonschepen.
In 2009 was dat beleid voor de SP onacceptabel. Het leek er indertijd op dat de woonschipbewoners niet langer welkom waren in onze provincie. Er moesten veel schepen op termijn of zelfs direct verdwijnen.
Vanmiddag stond het onderwerp wederom op de agenda. Het provinciebestuur heeft in een brief aangegeven dat het zij naar aanleiding van de vele zienswijzen het beleid aan zal passen. De schepen hoeven uiteindelijk toch niet allemaal weg. Op 3 schepen na, kunnen de bewoners in hun schip blijven wonen.
SP Statenlid Lies van Aelst: ‘De SP is hier erg blij mee! Er is geluisterd naar de gegronde bezwaren van de bewoners, dat is wat mij betreft een compliment waard!’

U bent hier