h

Belofte maakt schuld: nieuw gebouw Maerlant moet veilig bereikbaar zijn

17 september 2012

Belofte maakt schuld: nieuw gebouw Maerlant moet veilig bereikbaar zijn

De leerlingen van het nieuwe gebouw Maerlant (voormalig Maerlant college) aan de Nolle/Hossebosdijk in Brielle, die met het openbaar vervoer naar school komen, moeten elke dag een onveilige looproute afleggen van de halte naar school. SP Statenlid Lies van Aelst: ‘Dit is een onacceptabele situatie. Als er een school gebouwd wordt, moet het vervoer ook goed geregeld zijn, dat betekent dat het ook veilig moet zijn. Ik heb hier dan ook opheldering over gevraagd in de Provincie.’ Deze halte was wel afgesproken in de plannen, maar wordt nu niet uitgevoerd. De Provincie is gevraagd om een veilige oversteekplaats te maken, zodat de leerlingen vanaf de huidige halte veilig op school kunnen komen, hieraan gaf de Provincie geen gehoor. ‘Het is erg vreemd dat er in de plannen een bushalte opgenomen was, die Connexxion nu niet uit wil voeren. Ik vraag me af of de vervoerder zich nu niet aan de afspraken houdt, of dat er misschien geen afspraken gemaakt zijn. Hoe dan ook, deze leerlingen moeten veilig naar school kunnen. Dit had allemaal eigenlijk geregeld moeten zijn voordat de leerlingen op deze locatie naar school zouden gaan.’ Aldus van Aelst.

De Zuid-Hollandse SP heeft opheldering gevraagd over de onveilige situatie voor de leerlingen van deze school in Brielle. Wat de SP betreft moet er snel een oplossing komen, het liefst in de vorm van de bushalte die al afgesproken was in de plannen voor de school. Als dat niet lukt, dan desnoods met een door de Provincie aangelegde oversteekplaats.

U bent hier