h

Prijsstijgingen Arriva reizigers voor SP onacceptabel

9 januari 2013

Prijsstijgingen Arriva reizigers voor SP onacceptabel

Er is ophef ontstaan onder OV reizigers in de Hoeksche waard. Zij krijgen te maken met enorme prijsstijgingen. Ook in de Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenland zijn er prijsstijgingen in het openbaar vervoer van Arriva.

De SP is ontstemd over de slechte informatievoorziening vanuit de vervoerder, waardoor het provinciale besluit gebaseerd op onjuiste gegevens is genomen.
De enorme prijsstijgingen voor OV reizigers in de Hoekse Waard en Drechtsteden en omgeving had Arriva kunnen voorzien en voorkomen. Dat stelt de SP in Zuid-Holland. Arriva had dit moeten en kunnen weten.

SP Statenlid Lies van Aelst: “Het mag duidelijk zijn, de prijsstijgingen bij Arriva in de Hoeksche Waard en in het DAV gebied zijn bizar, disproportioneel en absoluut onacceptabel. Het is dan ook zeer begrijpelijk dat er zoveel ophef ontstaan is in dit gebied.”

De SP vroeg de Gedeputeerde om snelle, grondige oplossing van het probleem. Bovendien benadrukte de SP dat Arriva haar werk niet goed heeft gedaan en vroeg zij het provinciebestuur hoe zij de vervoersmaatschappij hierop zal aanspreken.

Het provinciebestuur zegde in de commissie toe om Arriva hierop aan te spreken en gezamenlijk tot een oplossing te komen.
De SP is blij dat de Gedeputeerde, ondanks dat de meeste klachten uit de Hoeksche Waard komen, ook voor Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenland zal aandringen op een oplossing.

SP Statenlid Lies van Aelst: “Bij de invoering van de OV Chipkaart zou er een soort ‘kostenneutraliteit’ komen voor de reiziger, maar hierbij is gekeken naar de strippenkaart en niet naar de reizigers die met een (ster) abonnement reisden. Een grote fout, want deze groep wordt nu de dupe! Hun kosten stijgen enorm en zij worden de bus uitgejaagd! Het is dan ook goed dat de Provincie eist van Arriva dat er deze week een oplossing komt.”

U bent hier