h

Coalitie: Onderzoek mogelijkheden verlengde boortunnel

19 februari 2013

Coalitie: Onderzoek mogelijkheden verlengde boortunnel

De vier coalitiepartijen in de Provincie Zuid-Holland (VVD, CDA, SP en D66) willen dat de gedeputeerde in de uitwerking van RijnlandRoute de mogelijkheid van een verlenging van de boortunnel meeneemt.

Eerder werd al besloten dat het deel van de RijnlandRoute bij Voorschoten een geboorde tunnel van 2280 meter lang krijgt. De tien seconden regel(verplichte lichtgewenning) zorgde ervoor dat een langere geboorde tunnel niet haalbaar was.
 
De coalitiepartijen willen dat een nieuw plan nu door het Provinciale bestuur bekeken gaat worden.
In dat plan maakt de Rijnlandroute een flauwe bocht onder de Stevenshofpolder door en zal deze gedeeltelijk parallel aan de A44 boven de grond komen. Het is nog onduidelijk of dit plan mogelijk, haalbaar en betaalbaar is . VVD, CDA, SP en D66 willen deze mogelijkheid in elk geval meegenomen zien.
 
Daarnaast willen de vier coalitiepartijen er op wijzen dat het project geen verdere vertraging mag oplopen. En dat oplossingen vooral moeten worden gezocht binnen de voor het project beschikbare middelen, wellicht door elders kosten te besparen.
 
De Rijnlandroute zal de A4 met de A44 verbinden. Deze nieuwe verbinding is van groot belang voor de regio Holland Rijnland, met name rondom Leiden en Katwijk.


 

U bent hier