h

Provincie pakt luchtkwaliteit aan

15 mei 2013

Provincie pakt luchtkwaliteit aan

Om te kunnen voldoen aan de Europese eisen aan luchtkwaliteit, draagt de provincie bij aan een nieuwe subsidieregeling voor schonere scheepvaart in het Rotterdams havengebied. De SP juicht dit toe, maar hoopt dat het geld ook naar de kleinere binnenvaart gaat.

SP-Statenlid Lies van Aelst: ‘De (kleine) binnenvaart is nu al veel schoner dan vrachtwagens. De nieuwe regeling kan hieraan nog eens een extra stimulans geven. Daarom hopen we van harte dat de subsidie ook naar de kleinere schepen gaat en niet alleen naar de enorme mammoettankers in het havengebied’.

Fijnmazigheid
‘Juist de fijnmazige binnenvaart is van groot belang om het binnenvaartschip concurrerend te maken met de vrachtwagen’, aldus Van Aelst. 'Daarom zou het nog veel beter zijn om dit soort maatregelen voor de hele provincie te nemen. Met alle belangrijke milieuvoordelen van dien’.

Regeling
De provincie Zuid-Holland en de gemeente en stadsregio Rotterdam trekken gezamenlijk 6,2 miljoen euro uit voor de nieuwe subsidieregeling, die zich vooral richt op het terugdringen van Stikstofoxiden (Nox) in de lucht. Eén van de opties hiervoor is de overstap naar alternatieve brandstoffen, zoals LNG. Kijk voor meer informatie op: www.noxvrij.nl.

 

 

U bent hier