h

Voorgenomen verhuizing Vliko dubbele winst

5 juni 2013

Voorgenomen verhuizing Vliko dubbele winst

De voorgenomen verhuizing van afvalverwerker Vliko naar bedrijventerrein Grote Polder in Zoeterwoude-Rijndijk verlost omwonenden van langsdenderende vrachtwagens en spaart de Groene Barrepolder. 'Dubbele winst', wat betreft de SP.

Nu rijden er dagelijks nog honderden vrachtwagens door Koudekerk aan den Rijn en Leiderdorp. Buurtbewoners hebben hier last van en het bedrijf kan niet uitbreiden vanwege aantasting van het Groene Hart. De SP vindt daarom al jaren dat Vliko een betere locatie verdient.

Grote Polder
De 3M-locatie op bedrijventerrein Grote Polder is volgens de SP ideaal voor Vliko. ‘Wij zijn altijd al voorstander van hergebruik van bestaande bedrijventerreinen’ aldus Statenlid Jerry Snellink. ‘Daarnaast is deze locatie prima ontsloten door de N11. Dubbele winst dus als hier definitief voor gekozen wordt!’

Barrepolder gespaard
In een eerder stadium werd als een van de alternatieve locaties voor Vliko de Groene Barrepolder bij het buurtschap Groenendijk genoemd. De SP is blij dat deze locatie nu niet in beeld is. Een bedrijf als Vliko past beter op een bestaand bedrijventerrein. Bovendien blijft zo de Barrepolder gespaard.

 

U bent hier