h

Odfjell gaat extra inspecteur zelf betalen

12 juli 2013

Odfjell gaat extra inspecteur zelf betalen

Er komt een speciale inspecteur die de veiligheid bij tankopslagbedrijf Odfjell extra in de gaten gaat houden. Zoals de SP-fractie in de Provinciale Staten heeft bepleit, gaat het bedrijf deze inspecteur zelf betalen.

De SP vindt dat de maatschappij niet hoeft op te draaien voor de kosten voor extra controles en maatregelen bij bedrijven die het niet zo nauw nemen met de veiligheid. De partij is blij dat dit nu ook echt werkelijkheid wordt.

Maatregelen  
Behalve de extra inspecteur is tijdens een gesprek met het bedrijf op 10 juli een heel scala aan maatregelen afgedwongen om de veiligheid bij Odfjell verder te verbeteren.

Zo mag er voorlopig niet met de meest risicovolle stoffen worden gewerkt, vraagt het bedrijf nog voor het einde van dit jaar een revisievergunning aan en komt er een vertrouwenspersoon voor klokkenluiders.

Serieus onderzoek
Deze vertrouwenspersoon is belangrijk, aangezien de misstanden bij Odfjell aan het licht kwamen via een klokkenluider. SP-gedeputeerde Rik Janssen gaf tijdens het debat op 3 juli al aan dat op elke melding van een klokkenluider serieus onderzoek volgt.

Gedeputeerde Janssen heeft de brief met het hele pakket aan maatregelen op 11 juli naar de Provinciale Staten gestuurd.

U bent hier