h

Werkbezoek Vlaardingse woningcorporatie

12 juli 2013

Werkbezoek Vlaardingse woningcorporatie

Samen met Tweede Kamerlid Paulus Jansen, fractiemedewerker Wouter Groot Koerkamp en wethouder Arnout Hoekstra bracht Statenlid Jerry Snellink op 8 juli een werkbezoek aan Vlaardingen. De SP'ers bekeken onder meer een renovatieproject.

Kamerlid Jansen bezoekt regelmatig woningcorporaties om de gevolgen van het kabinetsbeleid met eigen ogen en oren te zien en te horen. Aan de hand van deze praktijkinformatie probeert hij het rijksbeleid en de wetgeving rond huren en woningcorporaties te verbeteren.

Goede mix
Corporatiedirecteur Harrie Bosch van Waterweg Wonen nam het gezelschap op 8 juli onder meer mee naar de wijk Babberspolder-Oost. De corporatie kiest hier voor een goede mix van aan de ene kant opknappen en aan de andere kant slopen en vervolgens opnieuw bouwen van huurwoningen.

Bouwen binnen stadsgrenzen
Volgens Jerry Snellink wordt bouwen binnen de stadsgrenzen in de hele provincie steeds belangrijker. ‘Steeds meer mensen trekken naar de steden', aldus Snellink. ‘De behoefte aan woningen zal daar dus toenemen. Tegelijkertijd willen we als SP het groen rondom de steden zo veel mogelijk sparen’. 

Nieuwe provinciale structuurvisie
De nieuwe provinciale structuurvisie van Zuid-Holland zal daarom waarschijnlijk maatregelen bevatten om het bouwen binnen de bestaande stads- en dorpsgrenzen te stimuleren. De leden van de Provinciale Staten spreken na de zomer over deze plannen.

U bent hier