h

Businfo op Leiden CS moet snel beter

4 september 2013

Businfo op Leiden CS moet snel beter

Verkeerde informatie over vertrektijden, bussen die onaangekondigd van perron wisselen en veel lege borden zónder informatie. De informatievoorziening op busstation Leiden is kortom flink onder de maat. De SP-fractie roept de provincie op tot actie.

Hoewel de gemeente Leiden onder druk van reizigersorganisatie Rover al aankondigde met vervoersbedrijf Arriva en de provincie Zuid-Holland over de problemen met de informatievoorziening te gaan praten, doet ook de SP-fractie een oproep aan het dagelijks bestuur van de provincie om snel in actie te komen.  

Er wordt immers al maanden aan de problemen gewerkt, maar zonder resultaat. 'De situatie op Leiden CS blijft zorgwekkend', aldus SP-Statenlid Lies van Aelst. 'Dit heeft ook wat ons betreft echt lang genoeg geduurd. Zeker voor blinden en slechtzienden is een goede en overzichtelijke informatievoorziening zeer hard nodig'.

De afgelopen jaren vroeg de SP al vaker aandacht voor de slechte informatievoorziening van Arriva op andere stations in de provincie. De situatie is daar inmiddels verbeterd.

U bent hier