h

Snikhete bussen ongewenst, in de toekomst overal airco

23 september 2013

Snikhete bussen ongewenst, in de toekomst overal airco

In de toekomst rijden er alleen nog bussen met airconditioning in Zuid-Holland. Dat stelt het dagelijks bestuur van de provincie na vragen van de SP. De regio Dordrecht-Alblasserwaard-Vijfheerenlanden telt nu nog steeds zo’n honderd bussen zonder airco.

In de zomer loopt de temperatuur in deze bussen op tot extreme waarden. Zeer oncomfortabel voor reizigers en onwerkbaar voor chauffeurs, aldus de SP. In 2010 stelde de SP ook al vragen over de extreme temperaturen in bussen van Arriva. Het contract tussen de vervoerder en de provincie bepaalde toen dat bussen voorzien moesten zijn van ventilatie. Met temperaturen boven de veertig graden heeft de ventilatie wat betreft de SP duidelijk onvoldoende effect.

Deze zomer trok de SP opnieuw aan de bel. Het dagelijks bestuur van de provincie heeft nu toegezegd bij de nieuwe vergunningverlening in 2018 bussen mét airco te eisen. SP-Statenlid Lies van Aelst: 'Het huidige aanbestedingsbeleid laat tussentijds ingrjipen helaas niet toe. We zijn desondanks blij met het vooruitzicht voor 2018. We verwachten van Arriva dat het zijn verantwoordelijkheid neemt en zo snel mogelijk verbeteringen doorvoert. Het bedrijf lijkt daarin al stappen te zetten'.

U bent hier