h

Scholieren Edith Stein College enthousiast over politiek

8 oktober 2013

Scholieren Edith Stein College enthousiast over politiek

SP-Statenlid Jerry Snellink gaf op donderdag 3 oktober weer een gastcollege over politiek. Aan enthousiasme ontbreekt het de scholieren van het Haagse Edith Stein College niet: ze weten veel en gaan graag in discussie.

De gastles aan de Kopklas van het Edith Stein College ging niet alleen over provinciale politiek, maar ook over uiteenlopende landelijke thema's. Statenlid Jerry Snellink hoopt met de gastlessen de interesse voor politiek bij jongeren te vergroten.

‘Bij deze groep gaat dat helemaal goedkomen’, aldus Snellink. ‘Veel leerlingen waren al goed op de hoogte van wat er speelt. Ook stelden ze veel vragen en gingen ze graag in discussie over actuele thema's als de economische crisis en de JSF. Wat mij betreft een heel geslaagde les!’.

Wat is de Kopklas?
Dit weet misschien niet iedereen, dus voor de zekerheid: de Kopklas is een extra jaar na de basisschool voor kinderen van 12 en 13 jaar om alvast te wennen op de middelbare school. Er zijn groepen voor vmbo-tl, havo en havo/VWO. In de Kopklas maken de leerlingen de Cito-eindtoetsopnieuw.

 

 

U bent hier