h

Snel praten over oplossing voor Veer Kop van 't Land

11 oktober 2013

Snel praten over oplossing voor Veer Kop van 't Land

De gemeente Dordrecht wil de subsidie aan het veer Kop van ’t Land halveren. Dit zonder overleg met buurgemeente Werkendam. Wat betreft de SP in Zuid-Holland wordt er snel gepraat over een oplossing, de provincie kan hier eventueel bij bemiddelen.

Ook het personeel van het veer heeft wat betreft de SP al genoeg voor de kiezen gehad en snel behoefte aan duidelijkheid. De SP-Statenfractie stond eerder achter de werknemers bij een conflict over de cao. Nieuw personeel dreigde er toen zwaar in arbeidsvoorwaarden op achteruit te gaan. De partij wil voorkomen dat diezelfde banen nu helemaal op de tocht staan.

Wat betreft de SP in Zuid-Holland gaan de gemeenten Dordrecht, Werkendam en de andere betrokken partijen er dus snel in goed overleg samen uitkomen. Het belang van het veer is en blijft namelijk groot. 'Natuurlijk niet alleen voor de werknemers, maar zeker ook voor de vele forenzen en schoolgaande kinderen’ aldus SP-Statenlid lies van Aelst. 'Zonder het veer moeten zij vele kilometers omreizen'.

'Dit is zeer onwenselijk vanwege de extra filedruk en schadelijk voor de luchtkwaliteit. Maar denk ook aan de bereikbaarheid van ziekenhuizen en aanrijtijden van ambulances. Tussen 18 en 20 oktober voert het veer weer extra vaarten uit vanwege de afsluiting van de A27/Merwedebrug. Dat voorkomt veel verkeershinder en ook daar hebben veel partijen baat bij. Dit alles pleit voor een snelle oplossing voor behoud van het veer'.

U bent hier