h

Staten sturen gedeputeerde naar ministerie om intercity's

22 oktober 2013

Staten sturen gedeputeerde naar ministerie om intercity's

Gedeputeerde De Bondt moet zich bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu sterk gaan maken voor behoud van Dordrecht als volwaardig intercitystation. Dat is de uitkomst van het debat in de Statencommissie Verkeer en Milieu op initiatief van SP en D66.

Tijdens het debat op vrijdag  18 oktober steunden alle partijen het standpunt van SP en D66 dat Dordrecht niet minder intercity`s mag krijgen. Als de NS zijn zin krijgt, stopt straks zowel de intercity Den Haag-Venlo als de internationale trein naar Brussel niet meer in Dordrecht. Dat zijn 3 van de 7 intercity's die de stad nu aan doen, zowel richting Breda als richting Rotterdam. Wat de SP betreft is dit slecht voor de reizigers én voor de bereikbaarheid en de economie van Dordrecht en omstreken.

Het is dus zaak dat de gedeputeerde de minister er samen met de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfherenlanden van weet te overtuigen dat de plannen van tafel moeten. SP-Statenlid Lies van Aelst: ‘Goede intercityverbindingen op station Dordrecht zijn essentieel voor de bereisbaarheid en bereikbaarheid van Dort en de omliggende gemeenten. Ook de Merwede-Linge Lijn en diverse regionale buslijnen verliezen aantrekkingskracht als de intercity’s straks niet meer in Dordrecht stoppen. Mensen worden zo de trein en bus weer uitgejaagd. Dat moeten we niet willen’

U bent hier