h

Twee uur wachten op vervangend vervoer te lang

3 oktober 2013

Twee uur wachten op vervangend vervoer te lang

Volgens de huidige concessie moet de NS bij problemen op het spoor in 90% van de gevallen binnen twee uur vervangend vervoer regelen. SP en VVD vinden twee uur wachten veel te lang, zo stellen de partijen naar aanleiding van de problemen eind juli op de Gouwelijn.

Eind juli stapelden de problemen op het spoortraject Gouda-Alphen aan den Rijn-Leiden zich op. Reizigers moesten dagen achter elkaar urenlang op vervangend vervoer wachten. Door onjuiste informatie kwamen sommige reizigers kwam helemaal niet op hun bestemming aan.

In de antwoorden op de vragen die de SP en de VVD over de treinuitval stelden, blijkt de NS zich dus te beroepen op de huidige concessie. Twee uur wachten valt binnen deze  norm. SP en VVD vinden de norm te ruim, zo stellen ze in vervolgvragen over de kwestie.

De partijen vragen het dagelijks bestuur van de provincie om zo snel mogelijk afspraken te maken over een kortere wachttijd. Een andere optie is om een kortere wachttijd op te nemen in de nieuwe aanbesteding van de treindienst.

U bent hier