h

Vervanging Steekterbrug staat los van rondweg

2 oktober 2013

Vervanging Steekterbrug staat los van rondweg

De vervanging van de Steekterbrug in Alphen aan den Rijn is een onderhoudskwestie. Het project staat dus volledig los van de wens van het Alphens College voor een rondweg om de stad, zo meldt gedeputeerde De Bondt vandaag in reactie op eerdere opmerkingen van de SP.

In het voortraject voor de vervanging van de brug heeft de provincie wel gekeken op welke wijze het lokale en het fietsverkeer gescheiden kunnen worden. Belangrijk is om in de toekomst voor al het verkeer een veiliger situatie te realiseren.

Wat betreft de provincie is de wens van Alphen om een autorondweg te realiseren van een andere orde, die onder meer stuit op grote ruimtelijke, financiële en andere vraagstukken. Deze wens is dan ook niet betrokken in het ontwerp voor de vervanging van de Steekterbrug.

Aangezien de nieuwe Steekterbrug zo'n honderd jaar mee moet, wordt de brug wel breed genoeg om eventuele verkeersgroei in de (verre) toekomst op te vangen. Daarbij maakt de extra breedte het makkelijker om de huidige brug in twee fasen te vervangen, wat de overlast tijdens de werkzaamheden flink beperkt.

U bent hier