h

Zonder bedrijventerrein geen windmolens in Gorinchem-noord

22 oktober 2013

Zonder bedrijventerrein geen windmolens in Gorinchem-noord

De provincie staat de aanleg van drie windmolens in Gorinchem-Noord alleen toe als het geplande bedrijventerrein er ook daadwerkelijk komt. Gedeputeerde Veldhuijzen bevestigde deze afspraak tijdens de vergadering van de Statencommissie Ruimte en Leefomgeving op 16 oktober.

De plannen voor de aanleg van het bedrijventerrein in Gorinchem-Noord liepen onlangs stuk bij de Raad van State. Daarop kwamen er vanuit het College van Burgemeester en wethouders in Gorinchem de laatste tijd signalen over het loskoppelen van de windmolens en het bedrijventerrein.

Koppeling belangrijk voor SP Zuid-Holland
Voor de SP is en blijft de koppeling tussen de windmolens en het bedrijventerrein erg belangrijk. SP-Statenlid Bart Vermeulen: ‘De SP is voorstander van groene energie, maar wat ons betreft is Gorinchem-Noord geen gelukkige locatie voor windmolens en een bedrijventerrein. Dit zou leiden tot aantasting van het open landschap’.

Redenen om eerder toch in te stemmen waren de verplichting vanuit het Rijk om flink wat megawatts te realiseren en het feit dat er al tot aanleg van het bedrijventerrein besloten was. Maar het niet zonder elkaar aanleggen van bedrijventerrein en windmolens was dus een duidelijke voorwaarde. ‘We zijn blij dat die afspraak nog steeds staat’, aldus Vermeulen.

U bent hier