h

Politiek spel PvdA schaadt Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland

6 november 2013

Politiek spel PvdA schaadt Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland

Ondanks een goed en haalbaar voorstel van SP en D66 krijgt de Zuid-Hollandse Natuur en Milieufederatie komend jaar geen provinciale subsidie. Zonder goede argumenten weigerde de PvdA het enige amendement dat op een meerderheid kon rekenen te steunen.

De PvdA diende ook een eigen voorstel in. Dit bevatte echter subsidieaanspraken voor twee jaar. De meeste partijen vonden dit te ver gaan en wilden eerst meer discussie over de subsidierelatie met de Zuid-Hollandse Natuur en Milieufederatie (NMZH).

SP-Statenlid Esther Zwaan: ‘Als het PvdA-voorstel alleen over 2014 was gegaan en kans had op een meerderheid, hadden wij het zeker gesteund. Samen met D66 hebben we tot het laatste moment gestreden om de PvdA tot dit inzicht te laten komen. Helaas zonder resultaat’.

Esther Zwaan is bedroefd: ‘In aanleg vindt gewoon een meerderheid van de Staten dat de NMZH subsidie verdient. De uitkomst is nu dat ze op nul blijven staan. Diep triest.'

U bent hier