h

Spoorbedrijf moet sneller vervangend vervoer regelen

27 november 2013

Spoorbedrijf moet sneller vervangend vervoer regelen

Bij ongeregeldheden op het spoor Gouda-Alphen wachten reizigers nu soms uren op vervangend vervoer. Op initiatief van VVD en SP moet dit in de nieuwe treindienst op dit traject binnen 45 minuten geregeld zijn. De provincie spreekt nog met huidige concessiehouder NS over verbetering.

De nieuwe treindienst op het traject Gouda-Alphen wordt momenteel aanbesteed. Om toestanden zoals afgelopen zomer waarbij mensen dagenlang urenlang stonden te wachten te voorkomen, bevat de nieuwe aanbesteding de eis dat de vervoerder binnen 45 minuten na het uitvallen van de treinen begint met vervangend vervoer.

In de huidige concessie geldt voor de NS nog een termijn van twee uur voor het regelen van vervangend vervoer. Op verzoek van de VVD en SP gaat de provincie zo snel mogelijk met de NS in gesprek om te kijken of het ook binnen de huidige concessie juridisch, financieel en operationeel mogelijk is om hier wat aan te doen.

U bent hier