h

Succes in de strijd tegen kattenjacht

13 november 2013

Succes in de strijd tegen kattenjacht

De Tweede Kamer wil dat het kabinet het afschieten van zwerfkatten door jagers gaat verbieden. Dit betekent dat ook de provincie Zuid-Holland hier straks geen vergunningen meer voor mag afgeven. De SP in Zuid-Holland is blij met dit succes.

Gistermiddag steunde een meerderheid van de Tweede Kamer een motie van de Partij voor de Dieren tegen de kattenjacht. Een week daarvoor overhandigde de directeur van de Dierenbescherming al een petitie met maar liefst 137.123 handtekeningen aan de betrokken staatssecretaris. Ook de SP in Zuid-Holland riep op om de petitie van de Dierenbescherming te tekenen.

Landelijk doden jagers jaarlijks tussen de 8.000 en 13.500 katten. Hierbij komen ook veel huiskatten om het leven. SP-Statenlid Lies van Aelst is blij dat aan deze nare praktijken nu een einde komt: ‘Een van de uitgangspunten van de SP is dat ook acties buiten de politiek om belangrijk zijn. De petitie van de Dierenbescherming laat weer mooi zien hoe je ook op die manier succesvolle resultaten boekt'.

U bent hier